Wie ben ik?

Mijn naam is Erica Risiglione. Ik ben  in 1970 geboren in Zutphen. Ik heb de Hotel Management School doorlopen en Beleid- en Organanisatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit in Tilburg gestudeerd.

Sinds 2004 ben ik zelfstandig ondernemer en ben ik vaak HR adviseur geweest op interim basis voor kleine en grote bedrijven. Daarnaast heb ik een coachpraktijk en een trainingsbureau gehad, totdat ik het tijd vond om het over een andere boeg te gooien. In 2023 heb ik de opleiding tot Vertrouwenspersoon afgerond.

Ik als vertrouwenspersoon

Als vertrouwenspersoon wil ik er zijn voor de mensen die het juist zo moeilijk vinden om te praten over wat hen overkomt. Je mag dan ook van mij verwachten dat ik je geloof en ten alle tijden achter je sta. Het is belangrijk om te weten dat alles wat je mij verteld vertrouwelijk is en blijft. (Tenzij het om een ernstig misdrijf gaat, want dan heb ik wel de plicht om het te melden.)

Ik ben praktisch ingesteld. Ik kan goed luisteren en ben niet (ver)oordelend. Ik beschouw mijzelf namelijk als zeer empathisch. Ik ben open, gedreven en altijd bereid om jouw verhaal uit te horen en samen met jou de beste oplossingen te zoeken.

Ik als HR adviseur

Als HR adviseur breng ik een groot aantal jaren ervaring mee in verschillende bedrijven. Ik ben praktisch en pragmatisch, kan adviseren, maar ook heel goed zelf met mijn voeten in de modder staan. Mijn coaching ervaringen neem ik mee naar het werk alsmede mijn lef om stellig te zijn en door te pakken.

Omdat ik veel in kleine organisaties heb gewerkt heb ik van vrijwel alle HR gebieden kennis opgedaan. Van ISO 13485 certificeringen tot arbowetgeving. Maar, eerlijk is eerlijk, ik ben niet overal een specialist in en zal zeker echte specialisten inschakelen als ik het niet zeker weet.