Meer over Erica

Wie ben ik?

Erica-websiteMijn naam is Erica Risiglione. Ik benĀ  in 1970 geboren in Zutphen. Een mooi stadje aan de IJssel… maar die waardering kon ik er jaren later pas aan geven. In 1989 ben ik naar Leeuwarden verhuisd om de Hotel Management School te doorlopen. Na een jaar stage in Londen ben ik verder gaan studeren aan de Katholieke Universiteit in Tilburg en heb ik de opleiding Beleids- en Organisatie Wetenschappen afgerond.

In die periode ben ik ook naar het westen van het land verhuisd waar ik verschillende functies in kleine en grote organisaties heb vervuld. Door een project als trainer/coach ben ik het HRM vak ingerold. Dat heb ik een aantal jaren gedaan tot ik in 2004 besloot als zelfstandig coach aan het werk te gaan en op interim basis HRM werkzaamheden te blijven verrichten.

Ik heb de opleiding tot coach bij de Academie voor Coaching en Counseling gevolgd. Daarna heb ik een vervolg cursus gedaan voor oplossingsgerichte coaching. Daar heb ik met veel succes gebruik van gemaakt tot ik kennis maakte met provocatieve coaching. Ik heb de 2-jarigeĀ opleiding bij het IEP gevolgd en sindsdien gebruik ik deze methode veelvuldig.

In 2010 ben ik een trainingsbureau gestart waarin we het communiceren met humor en uitdaging leren aan professionals in het bedrijfsleven. Daarvoor hebben wij De Toekomstbus in het leven geroepen. U kunt er meer over lezen op de website.

Als coach ben ik praktisch ingesteld. Ik kan goed luisteren en schroom niet om je terug te geven wat ik vind, denk of voel. Daarmee wil ik je inzichten geven die jou verder kunnen helpen. Ik beschouw mijzelf als zeer empathisch maar wel op een wijze die jou vooruit gaat helpen. Ik ben open, vrolijk en gedreven. Zoals ik hoop dat ons gesprek jou nog lange tijd aan het denken zet, zo zal ik ook nog lange tijd over jou en over ons gesprek nadenken.