Meer over Erica

provocatief coachen

Wie ben ik?

Mijn naam is Erica Risiglione. Ik benĀ  in 1970 geboren in Zutphen. Een mooi stadje aan de IJssel… maar die waardering kon ik er jaren later pas aan geven. In 1989 ben ik naar Leeuwarden verhuisd om de Hotel Management School te doorlopen. Na een jaar stage in Londen ben ik verder gaan studeren aan de Katholieke Universiteit in Tilburg en heb ik de opleiding Beleids- en Organisatie Wetenschappen afgerond.

In de jaren dat ik in loondienst was heb ik verschillende functies in kleine en grote organisaties heb vervuld. Door een project als trainer/coach ben ik het HRM vak ingerold. Dat heb ik een aantal jaren gedaan tot ik in 2004 besloot als zelfstandig coach aan het werk te gaan en op interim basis HRM werkzaamheden te blijven verrichten.

Voordat ik mijn coachpraktijk startte heb ik de opleiding bij de Academie voor Coaching en Counseling gevolgd. Daarna heb ik een vervolg cursus gedaan voor oplossingsgerichte coaching. Die methode heb ik met veel plezier en succes gebruikt tot ik kennis maakte met provocatieve coaching. Ik heb de 2-jarige opleiding bij het IEP gevolgd en sindsdien is humor en uitdaging niet meer weg te denken uit de gesprekken.

In 2010 ben ik een trainingsbureau ‘De Toekomstbus’ gestart waarin we het communiceren met humor en uitdaging leren aan professionals in het bedrijfsleven. U kunt er meer over lezen op de website.

Eind 2019 besloot ik iets toe te voegen aan mijn kennis en ervaring. Ik ben modules gaan volgen van de opleiding Vitalogisch. Want wie wil er niet fit en vitaal zijn… Logisch toch? Zeker als je ook nog te kampen hebt met bijvoorbeeld reuma (zoals ik). De modules leefstijlcoach en vitaliteitsmanager hebben mij geleerd dat het belangrijker is om mijn energie, in plaats van mijn tijd, goed te managen. Het hielp enorm om inzicht te krijgen in de soorten energie en de zogenaamde energie principes. Daarbij is een goede balans in voeding, beweging en rust essentieel, maar ik moet toegeven dat dat nog steeds een behoorlijke uitdaging is. Het hoofd wil graag zoveel meer:)

Als coach ben ik praktisch ingesteld. Ik kan goed luisteren en schroom niet om je terug te geven wat ik vind, denk of voel. Daarmee wil ik je inzichten geven die jou verder kunnen helpen. Ik beschouw mijzelf als zeer empathisch maar wel op een wijze die jou vooruit gaat helpen. Ik ben open, vrolijk en gedreven. Zoals ik hoop dat ons gesprek jou nog lange tijd aan het denken zet, zo zal ik ook nog lange tijd over jou en over ons gesprek nadenken.