Provoceren om te veranderen

Als u zich afvraag of deze wijze van coachen iets voor u kan zijn, dan durf ik nu al volmondig ja te zeggen. Provocatieve coaching helpt namelijk iedereen om uit zijn comfortzone te komen en te veranderen. Het is luchtig, energiek, positief en vooral ook leuk. Lachen om je eigen problemen geeft lucht en ruimte in het hoofd. Het helpt bij het relativeren en daarmee kunt u nieuwe oplossingen vinden.

Gedrag en emoties 

Iedereen die het tijd vindt om zijn gedrag of emoties te veranderen kan contact met mij opnemen. Vaak zit u al zo lang in een bepaald patroon dat het gewoon onmogelijk lijkt om het te doorbreken. Maar het kan doorbroken worden! En het mooiste is: u gaat het zelf beslissen!

Wat gebeurt er in een provocatief gesprek?

Provoceren betekent dat wij op een positieve en humorvolle wijze naar u en uw situatie gaan kijken. We onderzoeken wat dit voor u en voor uw leven betekent en wat u kunt doen om zelfverzekerder te raken. De methode is erop gericht u inzicht te geven in uw stijl, uw houding en uw gedrag. Uiteraard staat respect voor u en uw situatie voorop.

Samen lachen relativeert en geeft ruimte.

Provoceren is geen agressieve vorm van gespreksvoering. Het is een verrassende wijze van communiceren die soms richtingen opgaat waar u nog niet eerder aan had gedacht of juist continu aan denkt. De manier waarop we met elkaar in gesprek zijn kan soms heel confronterend zijn, maar er wordt vaak ook veel gelachen. En dat is toch de manier om uw situatie te relativeren om ruimte te creëren en nieuwe beslissingen te nemen.

Het doel van de gesprekken.

Het doel is dat u situaties gaat relativeren en vervolgens zelf beslist dat u iets gaat veranderen. De kans is groot dat u daartoe beslist en beter nog, u staat ook helemaal achter die verandering. Wij noemen het ook wel: u raakt intrinsiek gemotiveerd om te veranderen.